2015-09-30 16:32:19• hírek • Szatmár.ro

Pénteken eldől, ki lesz a magyar polgármesterjelölt!

Az eddigi évekhez képest jóval több küldött dönt arról, hogy ki legyen a szatmári magyarság polgármesterjelöltje a 2016-os helyhatósági választásokon. Az RMDSZ felhívására öt személy válaszolt, közülük választják ki október 2-án 17 órától a Dinu Lipatti Filharmóniában megtartott küldöttgyűlésen a jelöltet a küldöttek.

Az eddigi években is küldöttgyűlés döntött a polgármesterjelölt személyét illetően: az eddigi 180 fős testület idén 291 tagúra bővült, az RMDSZ ezzel is jelezte, hogy a magyarság széles körében elfogadott jelölttel szeretne indulni a következő választásokon a polgármesteri tisztségért.

Augusztus 21-én 15 óráig öt személy tette le a kért dokumentumokat az RMDSZ székházában, így közülük választják ki a küldöttek a magyarok polgármesterjelöltjét. Az öt személy a következő - a kért dokumentumok leadása szerinti időrendi sorrendben: Kereskényi Gábor, Ilonczai Annamária, Günthner Tibor, Zazula Béla és Maskulik Csaba.

A küldöttek között a Szatmárnémeti RMDSZ-nél számon tartott körzetek képviselői, az ifjúsági, illetve a nőszervezet küldöttei mellett helyet kaptak a helyi magyar civil szervezetek, történelmi magyar egyházak képviselői. Meghívást kaptak és szavazati joggal rendelkeznek az RMDSZ kisebbségi partnerszervezetei, a Német Demokrata Fórum, a Magyar Polgári Párt, a Romániai Szlovákok és Csehek Egyesülete, a Zsidó Hitközség, a Romapárt és a Kalapos Gáborcigányok Érdekvédelmi Szervezete is.

"A filharmóniában megtartott küldöttgyűlés részeként bemutatjuk azt a felmérést is, amelyet kolozsvári szociológusok végeztek Szatmárnémetiben az RMDSZ megítélését, a jelöltek ismertségét és elfogadottságát, illetve a választási részvételt illetően" - mondta el a Szatmár.ro-nak Poszet Kinga, a Városi Választási Bizottság tagja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: